ICA Maxi-butik satsar på avhämtning och hemkört

ICA Maxi i Birsta bygger om i butiken och till hösten kan kunderna få sina nätköp hemkörda eller hämta dem själva i en nybyggd drive thru-lösning.

Icas e-handelslösning, ICA Online, rullas just nu ut i allt fler butiker runt om i Sverige. Snart hoppar även Ica Maxi i Birsta, strax norr om Sundsvall, på tåget.

I höst är det tänkt att tjänsten ska lanseras och ägaren Tomas Emanuelz tror att den nya e-handeln kan komma att omsätta lika mycket som en mindre livsmedelsbutik i Sundsvall. Just nu pågår en större ombyggnation för att butiken ska stå rustad inför satsningen.

Annons

– När det gäller e-handel så kan man tro att den stora frågan är IT, men jag skulle uppskatta det till ungefär fem procent. Den stora frågan att lösa är logistiken, säger Tomas Emanuelz till Sundsvalls Tidning.

Finns ett behov

Butiken i Birsta har tidigare erbjudit företagskunder att handla på nätet, och till hösten gäller det alltså även privatpersoner. En lösning som även innebär att kunderna kan få sina nätköp hemkörda.

Precis som Maxi ICA Stormarknad i Linköping kommer kunderna dessutom erbjudas möjligheten att själva hämta upp sina varor i en nybyggd drive thru-lösning.

– Vi har planerat för det här ett tag och märkt att det finns ett ökat behov för den här tjänsten, säger han. Vi blir först i Sundsvall att göra det här och det känns väldigt spännande, säger Tomas Emanuelz.

 

Källa: ST.nu

Annons