Ikea gör internaffär och startar global e-handel

Ikea säljer all produktion, sortimentutveckling och inköp till det egna rättighetsbolaget Inter Ikea Systems. Nu ska möbeljätten fokusera på att utveckla försäljningen och öppna e-handel på alla marknader.

Ikea-koncernen gör en internaffär där man tecknat ett avsiktsavtal med Inter Ikea Systems Holding om en försäljning av Ikea of Sweden, Ikea Supply, Ikea Industry och andra verksamheter med koppling till Ikea Range and Supply.

Ikeakoncernen äger och driver 322 varuhus i 28 länder och affären ska göra det möjligt för koncernen att fokusera på försäljningen. Något som bland annat innebär stora satsningar på e-handeln.

Annons
Annons

– Den nya strukturen ger oss möjlighet att fokusera ännu mer på våra kunder. Nu ökar vi takten och introducerar e-handel på samtliga marknader de närmsta åren och vi har nyligen utökat vår shoppingcenterverksamhet, säger Ikeas koncernechef, Peter Agnefjäll.

Påverkar inte personal och avtal

Verksamheterna inom Ikea Range and Supply har fram tills nu hanterats av Ikea-koncernen på uppdrag av, och genom avtal med Inter Ikea Systems. Dessa verksamheter kommer nu alltså att övergå i Inter Ikea Systems Holding ägo.

Transaktionen är tänkt att slutföras 31 augusti 2016 och enligt bolaget kommer affären inte att påverka personalstyrkan eller ingångna avtal. Ikea of Sweden kommer även i fortsättningen att drivas från Älmhult.

 

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!