Ikea intar centrala Oslo med ny norsk e-handelsbutik

Den svenska möbeljätten har slagit upp portarna till en ny Ikea service & pick-up point i Skøyen, Oslo.

Ikea håller för fullt på att testa sitt nya koncept med mindre butiker som agerar showroom och utlämningsställe för varor som har beställts på nätet. I somras var det premiär för det nya butiksformatet i Sverige, men i Norge har man hunnit testa konceptet sedan en tid tillbaka.

Sommaren 2015 öppnades Ikea sin första testbutik i Tromsö och i januari 2016 var det dags för butik nummer två i Ålesund. Ikea har tidigare även sagt att man ska öppna ett click & collect-koncept i centrala Oslo, och nu är det dags.

Annons

Vill ha fler centrala lägen

Den svenska möbeljätten har nämligen slagit upp dörrarna till en Ikea service & pick-up point i Skøyen, Oslo. Butiken som är cirka 1 000 kvadratmeter stor blir en av Ikeas mest centrala hittills och den första av det nya formatet som ligger i närheten av ett existerande varuhus.

– Det är oerhört spännande för oss att komma till Skøyen. Det finns ingen tvekan om att våra kunder, både i Norge och runt om i världen vill ha mer centrala lägen. Samtidigt väljer allt fler att handla online, säger Jan Christian Thommesen, kommunikationschef på Ikea Norge.

Kundernas beteende har på senare tid fått Ikea att ändra på sin filosofi att endast bygga stora varuhus utanför större städer, och omställninsarbetet fortsätter. Ikea meddelar samtidigt att man under sommaren kommer att öppna ytterligare butiker av samma format i fler storstäder runt om i världen.

Annons