Inet välkomnar premiären för RIT-avdrag

Den 1 augusti väntas RUT-avdraget utökas till att även gälla IT-tjänster i hemmet.

Från och med den 1 augusti kommer det bli möjligt att göra avdrag på skatten för IT-tjänster i hemmet. Avdraget, som inofficiellt har fått namnet RIT, innebär att det blir möjligt att göra avdrag i deklarationen till exempel för tjänster som underhåll av data- och IT-utrustning, installationer och reparationer, samt handledning och rådgivning som har med datorer att göra.

Beslutet välkomnas av datorbutiken Inet, som hoppas att flera nu ska välja att ta hjälp av en tekniker från företaget.

Annons

- Det här är ett bra initiativ som innebär att Inet på plats-tjänsten blir avdragsgill. Nu hoppas vi självklart att fler ska uppleva det enklare att använda oss för att lösa sina tekniska utmaningar i hemmet, säger Erik Wickman, VD på Inet.

Väntas bli populärt bland äldre kunder

Enligt Inet är behovet av hjälp med datorutrustning i hemmet stort, inte minst bland landets seniorer.

- För oss är det otroligt viktigt med personlig och professionell kundkontakt. Våra medarbetare har ett stort tekniskt kunnande och personligt engagemang och att göra en insats för den äldre generationen datoranvändare tycker vi är viktigt. Just seniorer är självklart en grupp som kan gynnas extra mycket av det här nya RUT-avdraget, säger Erik Wickman.

Inets tjänst Inet på plats, som alltså går ut på att företaget hjälper sina kunder med datorrelaterade ärenden i hemmet, finns för närvarande tillgänglig i Göteborg, Malmö, Uddevalla och Stockholm.

Enligt Finansdepartementet kommer de nya reglerna troligtvis att leda till fler arbetstillfällen på området IT-hjälp i hemmet, eftersom det är en tjänst som endast ett fåtal betalar någon för att göra i dag.  

Annons