Instagram rullar ut statistik på svenska konton

Bloggerskan Desirée "Dessie" Nilsson bland de första.

Facebook-ägda Instagram börjar allt mer omfamna företag och därmed även bli mer transparenta med trafiken i det sociala nätverket. Vilket företag förstås kräver om de ska spendera pengar i nätverket.

Tidigare i år har man lanserat företagsprofiler för just företag. Dessa profiler ska bjuda på mer statistik än vad man får med ett personligt konto.

Annons

I dag kan man se antalet visningar som en video har men ett bildinlägg är ganska fattigt på information utöver direkta interaktioner, det vill säga "likes" eller hjärtan som Instagram använder. Men någon djup inblick i trafiken till ens profil eller inlägg får man idag inte.

Nu meddelar dock stora svenska bloggerskor att de börjat få tillgång till statistik på sina konton.

"Nu känns det helt plötsligt kul igen"

För några dagar sedan berättade bloggerskan Isabelle Engqvist att hennes Instagramkonto isastarmakeup med över 50 000 följare hade fått statistik på sina inlägg. Nu i lördags meddelade även Desirée Nilsson på Dessies.com att hennes konto med över 60 000 följare hade förgyllts med statistik.

- Nu har Instagram lanserat statistik, ungefär som på bloggen att man kan se hur många som har varit inne och kollat och inte bara de som följer. Jag har ungefär runt 700-800.000 visningar i veckan vilket är helt okej tycker jag. Dock så blir jag förvånad för mina likes har sjunkit rejält, men jag har ju ändå runt 60.000 som faktiskt följer mig på Instagram och runt 700-800.000 visningar i veckan, skriver Desirée Nilsson.

- Har ni sett att det har kommit ett statistikverktyg på Instagram? Himla kul tycker jag, nu kan man liksom följa trafiken bättre! Dock vet jag inte om det funkar för alla eller om man måste ha ett visst antal följare. Jag har länge varit less på Instagram men nu känns det helt plötsligt kul igen, skriver Isabelle Engqvist.

Enligt Instagram ska statisk nu rullas ut till verifierade konton men också konton som har många följare. Har du alltså inte minst några tusen följare så får du förmodligen vänta lite på att få statistik över hur bra din profil och dina inlägg faktiskt är.

Annons