Investmentbolag blir ny huvudägare i Care of Carl

"Krävs ännu mer resurser och investeringar".

Det snabbväxande e-handelsföretaget Care of Carl har tagit in investmentbolaget Litorina som ny majoritetsägare i bolaget. Tanken är att Litorina, som också har investerat i e-handelsföretaget Eton, ska bidra med resurser till Care of Carls fortsatta utveckling och expansion.

LÄS ÄVEN: Care of Carl ökade med 28 procent - slog 178 miljoner

Annons

"Delar synen på planen framåt"

Litorina blir som sagt nu huvudägare i e-handelsföretaget, men grundaren Henning Källqvist behåller 30 procent samt vd-posten.

- Care of Carl har en oerhört stark position på marknaden men för att ta tillvara på alla möjligheter framåt så krävs ännu mer resurser och investeringar. Litorina och jag delar båda synen på vår nuvarande position men framför allt planen framåt. Jag är övertygad om att Care of Carl kommer att kunna nå ännu fler kunder som upptäcker fördelarna med att handla hos oss med vår höga servicenivå vilket kommer resultera i ännu högre tillväxt, säger Henning Källqvist, grundare och vd för Care of Carl i ett pressmeddelande.

Care of Carls omsättning ligger nu på omkring 200 miljoner kronor och företaget växer med 20 procent om året.

"Ett högkvalitativt svenskt företag"

Tanken är att Litorina, som har jobbat med internationell försäljning med både Euroflorist och CarpetVista, ska få Care of Carl att växa utomlands.

- Care of Carl är ett högkvalitativt svenskt företag med en ledande marknadsposition i Norden inom sin nisch i den snabbt växande online-kanalen. Vi är mycket glada över att Henning har valt Litorina till sin partner i den fortsatta utvecklingen av bolaget, säger Paul Steene, Partner på Litorina.

Annons