Exklusivt: JS Energi utökar – startar nytt bolag för service

Bolaget som hittade en lucka i marknaden och började sälja reservdelar till värmepumpar på nätet ska nu expandera med ett eget servicebolag.

E-handelsföretaget JS Energi Service hade märkt att det var svårt att hitta reservdelar till värmepumpar, och började därför att sälja dessa på nätet. I år kommer företaget att omsätta fem miljoner kronor och när vi pratade med delägaren Fredrik Stoltz i maj fick bolaget in omkring 20 beställningar om dagen.

Men att köpa de reservdelar som behövs är dock oftast bara en del av jobbet, och att installera dem själv är det långt ifrån alla som är pigga på att göra. Nu ska JS Energi åtgärda det problemet genom att starta ett nytt bolag. Det ska erbjuda kunderna service och hjälpa till med lagningar och installationer i hemmet.

Annons

- Vi har märkt att kunderna efterfrågar service på plats från oss. I många lägen eftersträvar de kostnadskontroll och vår e-handel är tydlig med materialpriser. Kan vi då även på ett smidigt sätt prissätta enklare arbeten så att kunderna kan få en helhetsbild gällande kostnaderna för reparation, kan de lättare ta ställning till om det är värt att reparera eller om det är tid att satsa på ett nytt värmesystem, förklarar Fredrik Stoltz.

"Ska vara bekymmersfritt"

Det nya bolaget ska utgå från JS Energis lokaler i Helsingborg, och dess personal samt samarbetspartners ska alltså hjälpa kunderna med värmepumpsinstallationer och liknande i hemmet. Tanken är att kunden ska få en tydligare bild av vad det kostar att reparera eller byta ut sin värmepump. 

- Vår vision är att det ska vara bekymmersfritt att äga ett värmesystem. För att uppnå den visionen är det nödvändigt att kunna erbjuda reaktiv service och underhållsservice fullt ut.

Kommer ni att erbjuda service även till kunder som köpt sin värmepump någon annanstans?

- Ja, absolut. Vi arbetar i dag med de flesta etablerade varumärkena.

På sikt är ambitionen att JS Energis servicebolag ska kunna erbjuda sina tjänster även utanför Helsingborgsregionen.

När ska bolaget vara på plats?

- Det blir under 2017, säger Fredrik Stoltz.

Annons

Svårt hitta rätt kompetens

Namnet på det nya bolaget är inte helt klart men det lutar åt JS OS - JS OnSite Service. Inför uppstarten söker JS Energi en innesäljare samt två servicetekniker som helst ska vara utbildade kyltekniker med VVS-kompetens. De får dessutom gärna vara certifierade elektriker, även om det kan vara en svår kombination att hitta.

Personerna som får jobben ska utöver sin multikompetens helst också vara sociala, och i övrigt förstå och dela JS Energis vision, förklarar Fredrik Stoltz.

- Det är vår största utmaning just nu, att hitta rätt personer, avslutar han.

Annons