Annons

Jätten CoolStuff outsourcar hela sitt e-handelslager Lagret i Malmö ska stängas ner

Jätten CoolStuff outsourcar hela sitt e-handelslager

2018-05-04 12:50

Stora säsongsvariationer bakom beslutet.

Det går bra för e-handlaren CoolStuff som vuxit rejält de senaste åren. Den 31 maj stänger man böckerna för det brutna räkenskapsåret 2017/2018 och medgrundaren Christian Omander berättar för Ehandel.se att man kommer att landa på 200 miljoner kronor i omsättning.

- Tillväxten under den viktiga julhandeln var lite svagare än vanligt, men vi har många spännande projekt framför oss, till exempel en större satsning på CoolStuff i Storbritannien, försäljning via Amazon samt utveckling av egna varumärken. Omsättningen för året kommer att hamna på cirka 200 miljoner kronor, säger Christian Omander.

Nu står Malmöföretaget dock inför en jättestor förändring. Bolaget som startades av Kajsa Knapp och Christian Omander i en studentlägenhet för snart 20 år sedan, har sedan starten drivit logistiken i egen regi. Det har uppenbarligen fungerat bra hittills men förra året berättade CoolStuff att de behövde hjälp under julen och PostNord fick då hoppa in och agera satellitlager åt nätbutiken.

LÄS ÄVEN: PostNord testar helt nytt grepp kring tredjepartslogistik

"De har större muskler"

CoolStuff har nämligen enorma säsongsvariationer då man i princip agerar jultomte när julafton närmar sig. Dessa toppar i logistiken har nu lett till beslutet att helt enkelt lämna över hela lagret till en tredje part. Det företag som nu fått äran att ta hand om logistiken är Helsingborgsbaserade Nowaste Logistics AB.

Hur kom ni fram till detta beslut?

- Vi har en väldigt stark säsongsvariation med 40 procent av vår omsättningen under en 30-dagarsperiod vilket är en enorm utmaning att hantera på egen hand. Nowaste har större muskler och kommer kunna styra sina resurser mellan deras olika kunder eftersom alla inte har samma säsongstopp som vi har, säger Christian Omander.

Varför just Nowaste?

Annons
Annons
- Nowaste har en stor kompetens inom automation som vi tror kommer vara väldigt viktig framåt för att vår logistik ska vara konkurrenskraftig. Vi har imponerats av deras logistiklösningar och ser Nowaste som rätt aktör att satsa på när det gäller framtidens logistik. Vidare har vi fått bra förtroende för alla personer vi mött och de ligger geografiskt bra till för våra marknader, säger Christian Omander.

Kommer ni behöva göra er av med personal i och med ändringen?

- Ja, tyvärr kommer vi behöva göra det. Så är företag ute efter extremt kompetent lagerpersonal i Malmöregionen, kontakta oss!

CoolStuff kommer alltså att stänga ner lagerverksamheten helt i Malmö och flytta den till Nowaste i Helsingborg. Flytten beräknas vara klar i september och exakt vad som ska hända med lagerlokalen i Malmö är ännu inte bestämt.

"Ett mycket spännande uppdrag"

Nowaste är förstås väldigt glada över att ha fått uppdraget och man räknar med att hantera närmare 600 000 order på årsbasis för CoolStuff. Det ska handla om allt ifrån varumottagning och orderplock till presentinslagning.

- Det är otroligt roligt att få möjligheten att arbeta med gänget på CoolStuff. Unga, inspirerande och drivna personer med stort engagemang för företaget. De ställer höga krav på oss som logistikpartner för att kunna ge sina kunder den bästa möjliga servicen, vilket gör det till ett mycket spännande uppdrag, säger Christian Hallberg, vice VD på Nowaste Logistics AB.

LÄS ÄVEN: Logistikföretaget Nowaste lanserar brevlådan 2.0

Lagret kommer som sagt att hamna i Helsingborg, vilket enligt Nowaste ska vara “en mycket bra placering” sett till varuflödena. Logistikföretagets övriga verksamhet i regionen ska även bidra med synergieffekter.

- Att CoolStuff väljer oss som partner för logistiken ser vi som något av ett kvitto på det vi gör. Det är som sagt ett mycket spännande projekt och samarbete vi inleder och vi är jätteglada över förtroendet som de ger oss, säger Christian Hallberg.

Julius Gunnilstam

Redaktör och tekniskt ansvarig

Annons
E-handlaren Fåglasång om nya knep i en hård bransch

E-handlaren Fåglasång om nya knep i en hård bransch

"Det har varit ett tufft år".

Annons
Annons
E-handelsjätten planerar två robotlager på 130 000 kvm

E-handelsjätten planerar två robotlager på 130 000 kvm

Människor och robotar i harmoni?

Prisjakt satsar på Danmark:

Prisjakt satsar på Danmark: "Ser stor tillväxtpotential"

Finns nu i hela Norden.

Grannens nätmatjätte omsatte en miljard i fjol

Grannens nätmatjätte omsatte en miljard i fjol

Växte med över 100 miljoner.

Annons
Annons

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

"Vår ambition är att ge kunderna ett större sortiment"

Zalando satsar på hållbart mode.

Buildor.se tappade 5 miljoner

Buildor.se tappade 5 miljoner

Byggmax koncernen sjönk 4 procent.

Omni-speglar ska ta webbutikerna offline

Omni-speglar ska ta webbutikerna offline

"En tredimensionell, mobil, digital popup-butik".

Annons
Annons
Hennes e-handel sprängde miljonen - använder psykologi

Hennes e-handel sprängde miljonen - använder psykologi

"Svensk e-handel för kvinnor".

Annons
Jobb på Ehandel.se

Gudrun Sjöden Design AB söker:

Produktägare

Lomax Sweden AB söker:

Online Marketing Assistant - Helsingborg - Lomax Sweden AB

Plantagen Sverige AB söker:

Junior Webbredaktör

MM Sports söker:

Inköpare till MM Sports


Om Ehandel.se

Vi är en objektiv community och nättidning utan ägarintresse från leverantörer. Vårt mål är att främja svensk e-handel genom att sprida kunskap.

Kontaktinformation

info@ehandel.se

Vill du annonsera?

marknad@ehandel.se

Bolagsinformation

EHANDEL SE AB
Orgno. 556861-7517

Emblem Emblem Emblem
×

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Varje fredag får du exklusiva nyheter först av alla samt en summering av hela veckan. Stäng denna ruta