Jet.com siktar på 1 miljard dollar i försäljning i maj

Mindre än ett år efter lanseringen har marknadsplatsens kunder snart shoppat för 1 miljard dollar.

Jet.com fortsätter att gå som tåget. Knappt tre månader efter lanseringen, som skedde i juli 2015, tryckte den miljonte kunden på köpknappen och idag ska marknadsplatsen ha hela 3,6 miljoner användare och mer än 1 600 säljare.

Nu har alla dessa kunder snart spenderat 1 miljard dollar sedan starten i somras. Enligt företagets försäljningschef, Scott Hilton, kommer värdet av varor som sålts på sajten, GMV, att nå den imponerande summan innan maj månad har nått sitt slut, skriver Internet Retailer.

Annons

Erbjuder 10 miljoner produkter

Jet.com, som i vintras plockade in ytterligare 500 miljoner dollar i riskkapital, säljer inga varor på egen hand utan agerar helt och hållet som en marknadsplats för andra säljare. För detta tar man en provision på 8-15 procent beroende på produktkategori.

Totalt ska de 1 600 säljarna som huserar på sajten erbjuda drygt 10 miljoner produkter. Elektronik är den överlägset mest populära kategorin och står för 20-25 procent av varorna som säljs på sajten. Hem, trädgård och möbler kvalar in på andra plats och står för drygt 15 procent av försäljningen. På tredje plats, 12 procent, kommer livsmedel och hushållsartiklar.

Annons