Joanna Hummel: ”Hade gärna fortsatt mitt uppdrag”

Mest nöjd med att ha tagit Lyko till börsen.

Som en bomb slog nyheten ner i helgen - Joanna Hummel lämnar Lyko och därmed även rollen som vd för företaget. Istället tar tidigare vd:n Rickard Lyko över posten igen. Som anledning uppgavs bland annat att företaget skulle satsa mer på digitalisering. 

LÄS ÄVEN: Lyko får ny vd - Joanna Hummel lämnar bolaget

Annons

I ett mejl till Ehandel.se skriver Joanna Hummel att beslutet att lämna Lyko absolut inte var hennes.

- Hade gärna fortsatt mitt uppdrag. Det är lite oklart kring varför jag lämnar, skriver hon.

"Har levererat mot styrelsens förväntningar"

Hon tar upp att flera anledningar har förts fram angående att hon slutar som Lykos vd. Bland annat ska det ha handlat om olika uppfattningar om strategin framåt.

- Men jag lämnar med känslan av att jag levererat mot det som styrelsen i sin helhet har haft som förväntan.

Vad är du mest nöjd med från din tid hos Lyko?

- Såklart att notera bolaget. Det är, eller var, var ett litet vildvuxet tillväxtbolag så jag och flera med mig har slitit hårt för att få bolaget börsredo med alla anpassningar det innebär. Sedan är jag också nöjd med att ha lyckats rekrytera och attrahera kompetenta medarbetare och att bygga upp det team som jag nu lämnar.

Ska börja tacka ja till kaffe

Vad Joanna Hummel ska göra istället återstår att se, men i ett första skede ser hon bland annat fram emot att tillbringa mer tid med familjen.

- Just i dag ska jag hämta barnen på dagis och skola – det har inte blivit så mycket av det det sista året. Sedan blir det att börja tacka ja till inbjudningarna om att ta en kaffe. Ser fram mot nästa spännande och helst utmanande uppdrag. Gärna med lite långsiktighet!

Annons

Annons