Jolt Cola gör comeback – ska säljas hos svensk nätbutik

Svenska e-handlaren om kult-dryckens återkomst: "Vi är 'ganska' säkra på att det kommer att bli en stor succé".

I slutet av oktober kommer den kult-klassade drycken Jolt Cola tillbaka till den europeiska marknaden. Det meddelar företaget Gray's American Stores i ett pressmeddelande. Jolt Colan skapades ursprungligen av CJ Rapp 1985 och lanserades i Norden första gången 1995, alltså för 22 år sedan.

Särskilt populär blev drycken bland datorspelande ungdomar. Detta då den innehåller dubbelt så mycket koffein som en vanlig Coca Cola, vilket uppskattades av de nattvakna LAN-fantasterna.

Annons

Webhallen ska börja sälja igen

För några år sedan förändrades dock situationen för den populära colan. Ägarstrukturen i Gray's American Stores förändrades och exporten till Norden uteblev plötsligt under en längre period. Men nu är den alltså snart tillbaka.

Webhallen är ett av de e-handelsföretag som tidigare sålde Jolt Cola i sin nätbutik. Och från deras sida tror man nu att comebacken kan bli en succé.

- Vi kommer absolut att sälja Jolt Cola igen! Vi är "ganska" säkra på att det kommer att bli en stor succe! skriver företagets marknadschef Anton Nilsson till Ehandel.se.

Huruvida återkomsten kommer att bli en ännu större succé hos Webhallen än drycken gjorde förra gången, vågar han dock inte sia om.

- Senaste vi sålde dem var 8-9 år sedan. Så vi har lite svårt att jämföra siffrorna från den tiden mot hur vi säljer läsk idag, skriver Anton Nilsson.

Den nya Jolt Colan ska, förutom hos vissa näthandlare, även säljas i fysiska butiker. Enligt Gray’s American Stores kommer burkarna att ha samma originaldesign som de hade på 80- och 90-talen.

“Kan jag beställa 10 flak?”

Även i USA ska drycken nu nylanseras med dunder och brak. Där kommer den bland annat att säljas i 10 000 butiker hos kedjan Dollar General. Och efterfrågan är redan stor.

- Vi fick så många förfrågningar efter nyheten släppts att vi snabbt insåg att Jolts comeback blir en av de största satsningar som Gray's har gjort. Med så många konsumenter som skriver "kan jag förbeställa 10 flak?", så fattar ju vi att produkten är enormt efterlängtad, säger Håkan Eriksson, Gray's American Stores key account manager, i pressmeddelandet.

Annons

Annons