KappAhls babysuccé Newbie får egen e-handel

Efter framgångarna med fysiska butiker - nu kommer e-handeln.

Det populära barn- och babymärket Newbie började som en del av kedjan KappAhls sortiment. Så småningom fick märket dock egna butiker runt om i Sverige, men en egen e-handel har låtit vänta på sig. Istället har e-handelskunderna fått nöja sig med att shoppa märket från KappAhls vanliga e-handel.

Öppnar den 20 oktober

Men nu är det till slut dags för en exklusiv Newbie-shop på nätet. I ett pressmeddelande skriver KappAhl att en e-handel öppnar i Storbritannien den 20 oktober i år. Den ska gå under namnet Newbiestore.com. Dessutom öppnar märket nya butiker i både Storbritannien och Polen.

Annons

- Newbie har växt i takt med kundernas oerhörda engagemang. Det är riktigt spännande att vi nu etablerar Newbie Store i en av världens främsta modehuvudstäder, London, säger Camilla Wernlund, ansvarig för Newbie och New Business på KappAhl, i pressmeddelandet.

"Ska vara en ledande barnmodekedja"

I dag öppnar Newbie dessutom en ny butik i Göteborg, vilket innebär att märket totalt nu har 14 butiker i Sverige, Norge, Polen, och Finland. Senare i höst får Storbritannien två butiker, båda i Londontrakten.

- Vårt mål är att Newbie ska vara en ledande barnmodekedja för hållbara och prisvärda barnkläder i en ständigt uppdaterad och samtidigt tidlös design, säger Camilla Wernlund.

Under 2018 kommer Newbie att öppna fler fysiska butiker, men hur det blir med en eventuell svensk e-handelssatsning framgår inte i pressmeddelandet.

Annons