Klädmiljardären storinvesterar i den nordiska modeportalen

Tresiffrig miljonvestering ska stärka fysiska butiker mot utlandshotet.

Anders Holch Povlsen, en av Danmarks rikaste, har de senaste åren investerat i flertalet e-handelsbutiker och har innehav i bland andra Asos och Zalando. Han beblandar sig dock inte bara med mode på nätet utan har även investerat i den danska nätmatjätten Nemlig.com samt den svenska MatHem.se.

Nu kommer dock nästa modeinvestering då den danska e-marknadsplatsen Miinto blir en del av Anders Holch Povlsens portfölj. Summan är inte publik men Miinto meddelar att det handlar om en tvåsiffrig miljoninvestering i euro, tresiffrigt i svenska kronor enligt företagets svenska pressmeddelande. Anders Holch Povlsen ska därmed bli majoritetsägare vilket företaget meddelar inte ska påverka konceptet.

Annons

- Investeringen från Anders Holch Povlsen kommer tillåta oss att, i större utsträckning, göra konsumenterna medvetna om vårt varumärke och vårt koncept som bygger på lokal online shopping. Det kräver att vi alla är med på samma spår, och med denna investering kommer vi i ännu högre grad kunna ge konsumenterna ett alternativ till de internationella nätbutikerna, säger grundaren Konrad Kierklo.

Miinto samlar lokala fysiska modebutiker under ett och samma tak på nätet och ska ha 1000 detaljhandlare med på tåget idagsläget. Plattformen finns i Sverige, Danmark, Norge och Nederländerna. I alla dessa länder och kanske speciellt Danmark, Anders Holch Povlsens och Miintos hemland, ser man en ökad konkurrens från utlandet. En konkurrens som Miinto nu alltså vill stävja med sin marknadsplats.

- Det är en fantastisk dag för alla oss på Miinto. Jag är både ödmjuk, glad och verkligen stolt över Anders Holch Povlsens investering i Miinto. Vi betraktar det som ett erkännande på att vi gör rätt och vi är mycket glada över detta nya kapitel som vi börjar tillsammans, säger Konrad.

Det ska redan finnas flera planer klara för det nya partnerskapet och kapitaltillskottet ska bland annat läggas på nyutveckling som ska gynna de fysiska butikerna på plattformen, meddelar Miinto.

LÄS ÄVEN: Miinto vill locka butiker online med e-handelsplattform

Annons