Miljardvärdering av MatHem och ny storägare

Det är den danska modekungen och e-handelsinvesteraren Anders Holch Povlsen som nu blir ny storägare i svenska nätmathandeln MatHem.

Redan i onsdags kunde vi avslöja att MatHem tagit in över 200 miljoner kronor i en ny investeringsrunda. Nu berättar MatHem mer om affären där den danska modekungen Anders Holch Povlsen, känd investerare inom e-handel, nu blir storägare i den svenska nätmathandeln.

- Det är svårt att hitta en mer eftertraktad europeisk investerare om man ser till e-handel. Anders Holch Povlsen har enorm kunskap om e-handel. Därför är vi såklart mycket glada att han ser den stora potentialen och går in så tungt i MatHem. Vi har bara sett början på en resa där allt mer av människors matinköp sköts från soffan eller via mobilen, istället för att lägga timtals av kånkande och köande på en stormarknad, säger Tomas Kull, VD och grundare på MatHem.se.

Annons

Anders Holch Povlsen är sedan tidigare bland annat investerare i två av Europas största e-handelsföretag för kläder och mode - Zalando och Asos. Vi har även raporterat hur han investerat i MatHems danska motsvarighet, Nemlig.com, samt i vitvarubutiken WhiteAway.

Äger omkring 20 procent

Povlsen tror uppenbarligen på e-handel och nu slänger han in 207 miljoner kronor i svenska MatHem. För detta får han en ägarandel om cirka 20 procent. Riskkapitalbolaget Verdane Capital kontrollerar 40 procent av bolaget och därefter kommer grundarna Tomas och Karolin Kull, Hennes & Mauritz VD Karl-Johan Persson och finansmannen Erik Mitteregger.

E-handelsföretaget värderas nu till cirka 1,25 miljarder kronor. Försäljningen ska under årets första kvartal växt med 84 procent och landat på 173 miljoner kronor. Den kraftiga kundtillströmningen ska ha gjort att MatHem nu ökat personalstyrkan till omkring 700 personer.

 

På bild: Anders Holch Povlsen

Annons