Klarna planerar att anställa 1000 personer på ett år

Ökar personalstyrkan med 50 procent.

Även om det dyker upp allt fler aktörer som vill ha en del av e-handelskakan, så sitter Klarna kvar på e-handelstronen. Åtminstone om man ska döma av Ehandelsindex, där Klarna är det betalbolag som överlägset flest e-handlare använder sig av. Och ser man till Klarnas planer för det kommande året så är det uppenbart att företaget inte direkt tänker backa.

LÄS ÄVEN: Uppstickarna som vill putta ner Klarna från tronen

Annons

I dag har Klarna meddelat att företaget planerar att nyanställa tusen personer under det kommande året, vilket skulle innebära att bolaget utökar sin personalstyrka med 50 procent. Det rapporterar Reuters.

Anställer på alla marknader

Klarna har enligt Reuters i dag cirka 2 000 anställda som arbetar med totalt 14 marknader. Bolaget nådde under årets första kvartal 1,34 miljarder kronor i omsättning, och nådde under samma period upp till ett resultat på 110 miljoner kronor.

- Vi kommer att rekrytera i alla delar av företaget och på alla våra marknader, men det kommer att finnas ett särskilt fokus på teknik och våra produkter, skriver en talesperson från Klarna i ett mejl till Reuters.

LÄS ÄVEN: Klarna ökade med 27 procent - omsatte 4,5 miljarder

Annons