Kokaintröja för bebisar var inte uppskattad av kunderna

Problemet med att driva marknadsplats.

Det är dåliga tider för e-handelsjätten Amazon i brittisk media just nu. Tidigare idag kunde vi berätta om lageranställda i Storbritannien som kände sig tvingade att kissa i flaskor för att hinna med i e-handlarens tempo.

LÄS ÄVEN: E-handelsjättens anställda kissar i flaskor

Annons

Nu rapporterar flera stora brittiska tidningar om en produkt som Amazon tvingats ta bort efter att den uppmärksammats i sociala medier. Produkten i fråga är riktad till bebisar och uppmanar till att njuta av kokain. Logotypen på plaggen är uppenbart inspirerad av läskedrycksjätten Coca Colas, men med en lite mer pudrig linje.

Produkterna med logotypen säljs inte oväntat av en eller flera av Amazon marknadsplatssäljare, och en kund uppmärksammade det hela för Amazon via deras Facebook-sida. Hon fann inte produkten speciellt rolig, vilket förmodligen var tanken, och frågade Amazon kort och gott “what the actual hell is this”.

Kan stängas av

Inte långt därefter ska produkterna i serien “Enjoy Cocain” ha tagits bort från sajten. Ehandel.se kan vid en sökning fortfarande hitta några liknande produkter, men inga riktade till bebisar.

Efter den mediala uppmärksamheten har Amazon gett en kommentar till händelsen där de meddelar att alla marknadsplatsssäljare måste följa företagets regler och att de som inte sköter sig nu riskerar att få sina konton avstängda. Enligt e-handlaren ska alla de uppmärksammade produkterna nu vara borttagna.

Annons