Komplett efter nedläggningarna: Lägger resurserna i Norge

Slutade med Marketplace och lämnade Finland.

Alldeles nyligen meddelade den norska e-handelsjätten Komplett att företaget lägger ner sin marknadsplats efter inte ens ett och ett halvt års verksamhet.

LÄS ÄVEN: Komplett: "Har inte klarat att lösa allt"

Annons

Kort därefter kom nästa nyhetsbomb. Komplett, som gick in i Finland så sent som i oktober 2017, skulle nu avsluta sin försäljning i landet.

LÄS ÄVEN: Komplett stänger ytterligare en av sina verksamheter

- Komplett Marketplace avvecklades i sin nuvarande form eftersom vi fick feedback om att köpupplevelsen inte var enkel nog för kunderna. När det gäller Komplett.fi ser vi att det hade krävts betydliga resurser för att utveckla kundernas upplevelse till den nivå vi önskar, skriver Ingebjørg Tollnes, informationschef på Komplett, i ett mejl till vår systersajt Ehandel.com.

Inga fler nedläggningar inplanerade

Enligt Ingebjørg Tollnes är det till exempel en utmaning att få till snabba leveranser i Finland, när varorna ska skickas hela vägen från Norge.

- Vi önskar att använda de här resurserna i Norge till att ta ytterligare marknadsandelar på vår huvudmarknad. 

Den kommande tiden ska Komplett lägga en del tid och resurser på vidareutveckling av sin marknadsplats som förhoppningsvis ska kunna lanseras i en ny form. Hur den i så fall kommer att vara utformad återstår att se.

Några fler nedläggningar ska Komplett dock inte ha på gång.

- Nej, det finns inga planer på det, skriver Ingebjørg Tollnes.

Annons

Annons