Konsultbolag stärker upp med digital supertrio

E-handelsleverantör tar in ny kompetens från Lekmer, Google och Shipwallet.

Curamandos ambition är att hjälpa företag att växa genom att erbjuda hjälp inom digital transformation, marknadsföring och affärsutveckling. Eller enkelt förklarat, genom att hjälpa dem att dra trafik och på andra sätt lyckas i den digitala världen.

Och hur blir man bäst på att få e-handlare att lyckas med sin verksamhet? Jo, genom att rekrytera personer som har erfarenhet från e-handel. I alla fall enligt Curamando, som i dag meddelar att en digital topptrio har rekryterats till företaget. De tre är Jonas Wallentin från Google, Johan Englund från e-handeln Lekmer och Björn Alberts från fraktleverantören Shipwallet.

Annons

Lekmer-grundare blir Senior Manager

Johan Englund, som nu blir Senior Manager på Curamando, var med och grundade Lekmer för tio år sedan. Sedan en tid tillbaka har han haft rollen som e-handelsföretagets marknadschef.

- Under min tid som CMO på Lekmer köpte jag tjänster av Sveriges främsta experter inom digital marknadsföring. De arbetar idag på Curamando. Att idag få vara deras kollega är ett stort privilegium, säger han i ett pressmeddelande.

Jonas Wallentin har de senaste sju åren varit chefsanalytiker för Google Sverige. På sin nya arbetsplats får han titeln Enterprise Expert.

- Möjligheterna till insikter genuint grundade i relevant information är nu större än någonsin tidigare. Mycket tack vare att Google och andra aktörer skapat lättillgängliga men mycket kompetenta verktyg för detta. Emellertid är det fortfarande för många företag som inte nyttjar möjligheterna och därmed tappar marknadsandelar. Det vill jag i praktiken vara med att förändra, säger han om sitt nya jobb.

"Ynnest att få arbeta i den mixen"

Englund och Wallentin får som sagt sällskap av Björn Alberts från Shipwallet, som nu går in som partner på Curamando.

- Curamando har lyckats kombinera expertkunskap inom digital marknadsföring med senior expertis inom förändringsledning och organisationsutveckling. Att varje dag få arbeta i den mixen med några av de skarpaste hjärnorna jag har mött är en ynnest, säger han.

Sedan starten 2012 ska Curamando ha sett en stadig tillväxt. I dag arbetar 50 personer på företaget. Enligt Curamandos sajt finns bland andra Clas Ohlson, Tradera och Klarna bland företagets kunder.   

Annons
Annons