Kry.se tar steget in på apoteket med videoläkare

LloydsApotek och den nätbaserade vårdtjänsten Kry.se tar sitt digitala samarbete ut i den fysiska världen med rådgivning över videolänk.

Våren 2015 inledde LloydsApotek och Kry.se, vårdcentralen på nätet som erbjuder digitala vårdmöten, ett strategiskt samarbete för att tillgängliggöra diagnos, recept och läkemedel över nätet. Nu tar man nästa steg genom att göra det möjligt att besöka läkaren direkt på apoteket i specialanpassade läkarrum.

Läkarbesöket går till precis som vanligt, förutom en liten detalj – diagnostisering och rådgivning sker över videolänk. Efter läkarbesöket kan patienten sedan hämta ut sin medicin direkt på plats.

Annons

– Det är väldigt spännande att samarbeta med Kry.se eftersom vi tror att framtidens vård behöver bli ännu mer digital och tillgänglig. När både läkaren och medicinen finns tillgänglig på nätet blir det enklare för patienter att få vård på distans och efter deras förutsättningar, säger Fredrik Ljungström, marknads- och försäljningsdirektör på LloydsApotek.

Nio apotek i Stockholm och Göteborg

LloydsApotek har idag 80 apotek på 40 orter i Sverige, det är dock inte alla som kommer att ingå i den senaste satsningen. I dagsläget är det endast sex apotek i Stockholm och tre i Göteborg som kommer att erbjuda patienter möjlighet att få rådgivning över videolänk.

Vi har tidigare skrivit om hur den digitala vården kan stå inför sitt stora genombrott. För LloydsApotek och Kry.se är den senaste satsningen ett led i arbetet att få fler personer att upptäcka det digitala vårdmötet.

– Intresset för e-hälsa växer och kommer att vara en viktig del inom vård- och omsorgssektorn framöver. Genom utökad närvaro på LloydsApotek tror vi att fler kommer att upptäcka hur smidigt det är att besöka vårdcentralen på nätet, säger Johannes Schildt, vd på Kry.se.

Annons