Leverantör lägger till Best i kassan för leverans samma kväll

Hemleveranser på kvällstid ska bli snabbt och enkelt.

Ange ditt postnummer i kassan, få en lista med valbara dagar för leverans och få paketet levererat av Best samma kväll. Det är tanken när plattformen E37 nu lanserar sitt nya system. I detta har de valt att integrera leveransuppstickaren Best med den egna kassalösningen, så att kunder i en e-handel som bygger på E37, snabbt ska kunna få varan levererad.

6,5 miljoner bor inom leveransområdet

Det hela bygger förvisso på att kunden ifråga bor inom det leveransområde där Best utför hemleveranser mellan 18 och 22, men det uppges å andra sidan 6,5 miljoner svenskar göra. Att leveransen sker samma dag förutsätter också att kunden bor tillräckligt nära lagret där varan skickas ifrån, samt att ordern läggs innan en viss tidpunkt och att den önskade varan just då finns i lager.

Annons

Det kan kanske låta som ett omöjligt uppdrag att få samtliga dessa faktorer att samverka, men E37 menar att de anpassat systemet så att det ska vara flexibelt för e-handlarna.

- E-handlaren kan enkelt justera aktuell deadline för leverans samma dag, eller lägga på en extra leveransdag som säkerhetsmarginal under intensiva säljperioder. Detta minskar risken för att lagret inte hinner packa i tid, så att utlovad leveransdag säkert kan hållas, skriver leverantören i ett pressmeddelande.

En annan sak som anpassats är att man fört in fraktklasser, vilket ska göra det enkelt för e-handlaren att styra vilka leveransalternativ som erbjuds kunden i kassan. Det hela baseras helt enkelt på vilka varor man lägger i korgen.

“Hög andel kunder föredrar hemkörning”

Nu har e-handlaren Babyworld fått bli pilotkund i projektet, vilket de varit mycket nöjda med.

- Den integrerade lösningen som E37 och Best Transport erbjuder passar vår butik perfekt och sparar massor av tid och arbete i vårt logistikflöde. Vi har en hög andel kunder som föredrar att få varorna hemkörda, och nu kan vi erbjuda dem en flexibel hemleverans till ett attraktivt pris, säger Dennis Söderqvist som är vd för Babyworld.

“Kan bli en direkt avgörande faktor”

Och på Best tror man att efterfrågan på den här typen av integrerade tjänster kommer att öka i framtiden.

- Vår bedömning är att den allt hårdare konkurrensen bland e-handlare kommer att öka betydelsen för varuleveransens flexibilitet. För konsumenterna kan detta bli en direkt avgörande faktor vid köpbeslutet, säger Jimmy Swalén, affärsutvecklare och hemleveransansvarig på Best Transport.

Annons
Annons