Leverantörer försenade Madladys plus size-kollektion

Svårt att hitta leverantörer som säljer trendiga kläder i större storlekar, enligt Madlady.

Efter att ha fått in en hel del önskemål från kunderna bestämde sig Madlady för att utöka sitt sortiment med en kollektion med kläder i större storlekar.

- Det är viktigt att vi alla bidrar till att inkludera tjejer med kurvor. Går du en runda på stan är nästintill alla butikers skyltdockor och modellerna på bilderna smalare än vad majoriteten av världens tjejer är, trots att fashion ska vara till för alla, säger medgrundaren Madelene Fisch till Ehandel.se.

Annons

"Vill visa att det är okej att vara kurvig"

Madlady ville visa upp kläderna på den kroppstyp de var tänkta för och valde ut plussize-modellen och dansaren Julie Chikane Quidel - som för övrigt av Madelene Fisch beskrivs som en person med kroppskontroll utöver det vanliga - för att marknadsföra den nya kollektionen.

- Vi vill visa att det är okej att vara kurvig och stolt över det.

Så långt gick alltså allt vägen. Men i samband med lanseringen uppstod protester mot att kollektionen var Limited Edition, och alltså bara skulle finnas tillgänglig under en begränsad tid. Madelene Fisch minns att det blev en hel del rabalder på företagets Instagramkonto.

Har fått leta efter leverantör

Enligt henne har Madlady letat i flera månader efter en leverantör som kan säljer större och samtidigt trendiga kläder, vilket är anledningen till att kollektionen har dröjt, och att den i det här fallet blev begränsad. 

- Många avfärdar de större tjejernas önskan om att få klä sig lika moderiktigt som de smala och skapar kläder som kan tyckas vara själlösa, formlösa och rent ut sagt trista - då de inte har samma djärvhet och status som kläderna tillgängliga för smala personer.

Madelene Fisch utlovar dock mer mode för kurviga tjejer längre fram.

- Många av plaggen vi nyligen tagit in i vårt sortiment har redan sålt slut och detta påvisar en otrolig iver från våra Madladies om att få känna sig lika top notch och inkluderade som resterande tjejer. 

Annons
Annons