Lindex topprekryterar igen – hon blir ny CIO

"Har gedigna kunskaper inom digital transformation".

I slutet av sommaren tillträdde Susanne Ehnbåge som ny vd för Lindex. Då kom hon senast från samma roll på NetOnNet, där hon vid flera tillfällen hyllats för sitt arbete med att utveckla bolaget.

LÄS ÄVEN: Lindextoppen: Därför valde vi Susanne Ehnbåge

Annons

"Kommer att skapa bättre förutsättningar"

Men vad är väl en bra ledare utan ett starkt gäng som kan backa upp henne eller honom? Så verkar Lindex ha resonerat, åtminstone om man ska döma av den senaste raden av rekryteringar. På senare tid har modeföretaget bland annat rekryterat en ny CFO och en ny försäljningsdirektör, som båda har tagit plats i företagets ledningsgrupp.

LÄS ÄVEN: Lindex skruvar upp försäljningen med ny direktör

Nu har det även blivit dags för en ny CIO att ta plats i samma företagsledning. Hon heter Annika Elfström och kommer närmast från rollen som digital transformationschef på Stena Rederi AB.

- Vi är mycket glada över att kunna välkomna Annika Elfström till Lindex. Annika har gedigna kunskaper inom digital transformation och IT samt ett innovativt förhållningssätt med fokus på affärsnytta. Med Annika i koncernledningen kommer vi kunna skapa ännu bättre förutsättningar för Lindex framåt, säger Lindex vd Susanne Ehnbåge i ett pressmeddelande.

Ska driva Lindex IT-verksamhet

I sin karriär hittills uppges Annika Elfström bland annat ha drivit ett framgångsrikt utvecklings- och förändringsarbete.

- Jag är mycket förväntansfull och ser fram emot att få börja på Lindex och bidra med min erfarenhet. Lindex är ett spännande varumärke med stora ambitioner och i en intressant utveckling. Tillsammans med alla mina nya kollegor ska vi fortsätta driva och utveckla Lindex IT-verksamhet och leverera effektiva lösningar såväl internt som till Lindex kunder, säger hon om sitt nya jobb.

Annika Elfström tillträder sin nya tjänst den 1 juni i år.

Annons
Annons