MatHem siktar mot börsen med ny rekrytering

MatHem förstärker sin styrelse med bland andra Erik Mitteregger för att stå bättre rustade för entré på börsen.

Ehandel.se har tidigare berättat att e-handeln MatHem ökar kraftigt och att bolaget har anställt ett antal nya personer för att utöka sin service. Nu sker även förändringar i bolagets högsta ledning när Erik Mitteregger kliver in som ny styrelseordförande.

Erik Mitteregger är sedan flera år tillbaka delägare i MatHem, men får nu alltså en ny roll som ordförande för bolagets styrelse.

Annons

- Det är med stor entusiasm jag tar mig an uppdraget som ordförande i MatHem. Att få vara med och fortsätta utveckla vad som redan i dag är ett av Sveriges ledande och mest spännande e-handelsföretag är en fantastisk möjlighet. I det arbetet är jag också övertygad om att mina erfarenheter från styrelsearbete inom bland annat Kinneviksfären ska komma väl till pass, säger han.

"En styrelse lämplig för börsnotering"

Förändringen ska underlätta för MatHem att ta nästa marknadsmässiga steg, enligt MatHems största ägare Verdane Capital VII.

- Den här förändringen ger styrelsen en större tyngd och kompetensbredd. Vi skapar samtidigt en styrelse lämplig för en framtida börsnotering, säger Staffan Mörndal, som representerar bolaget.

Men bolagets nye ordförande, som tidigare har haft styrelseuppdrag inom Kinneviksfären och för närvarande även sitter i bolagsstyrelserna för Rocket Internet och Tele2, är inte ensam som ny i gruppen. Entré gör även Cecilia Marlow, som tidigare varit VD för till exempel Polarn O. Pyret och Kronans Apotek. Hon har för närvarande även styrelseuppdrag för bland annat Forex Bank och Clas Ohlson.

- MatHem ger människor tid över till roligare och viktigare saker än att storhandla. Det är just det som är verklig kundnytta och jag ser mycket fram emot att få bidra till MatHems fortsatta arbete med att göra ännu fler kunder nöjda i framtiden, säger hon.

I MatHems nya styrelse ingår allt som allt Erik Mitteregger, Staffan Mörndal, Tomas Kull (som också är VD), Anders Holch Povlsen, Cecilia Marlow, Jacob Tolleryd och Magnus Kamryd.

Annons