Uppdaterad: Mats Ingelborn startar videoblogg om företagande och e-handel

"Om inte annat för att stilla mitt eget behov av att synas i rörlig bild".

I två månader har vi kunnat följa e-handelsprofilen Mats Ingelborns TV-resa. Han har hunnit både gifta sig och skilja sig inför hela Sverige, men nu är den sagan definitivt slut.

Snart tillbaks i rutan 

Den som saknar att se Ingelborn i rutan, behöver dock inte vänta länge. Nu startar han nämligen en egen videoblogg om företagande och e-handel.

Annons

- Nu är min tid på SVT över, i alla fall den här tiden när jag regelbundet dyker upp i TV-rutan. Och, om inte annat för att stilla mitt eget behov av att synas i rörlig bild, så tänkte jag testa lite videobloggande, de kommande veckorna, förklarar Ingelborn i det inledande avsnittet.

Enligt Ingelborn själv är initiativet inget han planerat sedan tidigare.

- Detta är ett spontant initiativ. Jag diskuterade med en vän härom dagen och tänkte detta kan bli kul, skriver han i ett mejl till Ehandel.se

Kan prata om strumbyxor

Tanken är att han vill dela med sig av aktuella ämnen som han finner intressanta - och kanske ett och annat om sitt eget specifika specialområde.

- Jag tänkte att jag kunde sitta ner och prata lite om aktuella ämnen, vad det gäller företagande, e-handel och kanske till och med lite strumpbyxor om ni vill det, säger han i videobloggen.

Främsta förhoppningen är dock att i kontrast till SVT-serien få chans att vara personlig utan att behöva vara privat.

- Jag vill i första hand få vara lite mindre privat än jag varit de senaste månaderna, med fortfarande personlig. Och jag vill få diskutera det som ligger mig varmt om hjärtat - företagande och e-handel. Vad det leder till får vi se, jag är inte så strategisk och planerande, skriver han i mejlet.

Videobloggen ska inledningsvis pågå i några veckor framåt och finnas tillgänglig på hans vanliga blogg, Ingelborn.com, men beroende på responsen kan projektet komma att fortsätta under en längre tid.

Annons

- Jag ger inga löften, då finns det risk att jag tröttnar och bara tycker att det blir en belastning att prestera. Det blir vad det blir, men 4-5 avsnitt (ämnen) har jag tänkt ut och blir feedbacken bra så kanske jag fortsätter, skriver han.

Artikeln har uppdaterats med Mats Ingelborns kommentarer kring varför han startade projektet.

Annons