Matsmart ska nå studenterna – säljer via matkasseföretag

Ska stå för varorna i Studentkassens matkassar.

Medan många andra aktörer inom livsmedelsbranschen har sett möjliga framgångar i att sälja diverse matkassar med ibland färdigt ihopsatta middagsrätter, har snabbväxande Matsmart valt att låta kunderna plocka ihop beställningarna själva.

Men det betyder inte att det inte finns ett intresse för färdiga matkassar till lägre priser. Så tänker i alla fall gänget bakom UF-företaget Studentkassen - som precis som namnet antyder riktar sig till en kundgrupp som ofta har en lite tightare plånbok.

Annons

"Första laddningen sålde slut fort"

Nu har Matsmart och Studentkassen slagit sina påsar ihop.

- Vi känner till Matsmart sedan tidigare och tycker att kombinationen – att handla billigt och samtidigt minska matsvinnet – är fantastisk. Därför tog vi kontakt med Matsmart och undrade om det fanns intresse av att samarbeta, säger Studentkassens VD Minna Braconier i ett pressmeddelande.

Samarbetet är uppbyggt som så att Studentkassen säljer sina kassar via sin egen hemsida, men att de innehåller varor som har skickats från Matsmarts lager i Katrineholm.

- Logistiken och lagerhållningen hade blivit svår för oss att lösa. Tack vare Matsmart kunde vår idé förverkligas och vår första laddning med studentkassar sålde slut väldigt fort. Vår ambition är absolut att driva företaget vidare även efter att UF-äventyret är över, säger Vendela Barck, marknadsansvarig på Studentkassen.

Ett specialanpassat erbjudande

För Matsmart innebär samarbetet att företaget kommer närmare studenterna som målgrupp. Enligt marknadschefen Ulf Skagerström var det “inte mycket att tveka på” när de drivna UF-företagarna tog kontakt.

- Vi är bara i början av vår kamp mot matsvinnet men visar redan nu att det går att göra skillnad. Fler och fler producenter vill sälja sina produkter hos oss för att de ogillar matsvinnet lika mycket som vi gör, men har tidigare haft svårt att sälja produkterna som blivit över. Tack vare Studentkassen har vi nu även ett erbjudande som är specialanpassat för studenter, säger Ulf Skagerström.

Annons