Mellanöstern nästa när Vaimo fortsätter expandera

Vaimo tar klivet in i Förenade Arabemiraten med målet att bli den främsta Magento-leverantören i Mellanöstern.

I början av september inledde plattformsleverantören Vaimo ett strategiskt partnerskap med det asiatiska e-handelsbolaget Transcosmos. Något man hoppas ska göra det lättare för Vaimos kunder att ta sig in på den asiatiska e-handelsmarknaden.

Nu meddelar bolaget att man öppnar ett kontor i Dubai, Förenade Arabemiraten. Enligt Mika Leno, nyutnämnd Managing Director för Vaimo i Dubai, är e-handeln den snabbast växande branschen i landet och värderas till cirka 2,5 miljarder dollar. En siffra som förväntas stiga till 10 miljarder dollar 2018.

Annons

− Mellanöstern som marknad uppvisar en enorm tillväxt, ökningstakten är till och med högre än i Asien, säger Mika Leno och fortsätter:

– Eftersom e-handelsmarknaden inte är lika utvecklad som till exempel i Europa och USA behöver lokala e-handlare specialanpassa sina sajter och använda sig av responsiv design för att kunna konkurrera på global nivå.

Ska bli störst i regionen

Vaimo satsar på att växa snabbt i regionen och siktar på att vara tio personer på kontoret inom ett år. Kommande rekryteringar avser framförallt säljare, projektledare och systemarkitekter medan själva utvecklingen kommer att skötas från Europa.

David Holender, CEO på Vaimo, konstaterar också att det finns ett högt förtroende för europeiska leverantörer i regionen, något som bidrar till goda förutsättningarna för bolaget. Men även för svenska e-handlare.

– Många av våra svenska kunder har inte fått upp ögonen för den stora potentialen i Mellanöstern än. Men med vårt nya kontor kan vi hjälpa dem att ta det första steget, säger David Holender.

– Magento har idag en marknadsandel på cirka 20 procent i Förenade Arabemiraten och vår vision är att bli den främsta Magento-leverantören i Mellanöstern.

Annons