Michael Thunell blir Garantibils Country Manager Sverige

En ny rekrytering ska stärka Garantibils tillväxt i Sverige och utomlands.

E-handelsföretaget Garantibil, som köper och säljer begagnade bilar, har siktet inställt på att bli en global marknadsplats. Som ett steg i arbetet med att nå målet har företaget nu tillsatt en Country Manager Sverige och när det blev dags att rekrytera föll valet på Michael Thunell.

Han har tidigare erfarenhet från bland annat ApoEx, ett apoteksföretag som fått utmärkelsen DI Supergasell. Michael Thunell har också arbetat på konsultfirman McKinsey med projekt inom bland annat industri och finans i USA, Europa och Australien.

Annons

- Det finns en enorm potential i Garantibils modell och det är väldigt kul att gå in ett ungt och hungrigt företag med en stor vilja att förenkla hur vi säljer och köper begagnade bilar, säger han apropå sin nya tjänst.

"Blir en nyckelrekrytering"

Garantibil tog nyligen in 37 miljoner i riskkapital och fick då ett flertal nya ägare i form av exempelvis Naspers och Vostok New Ventures. Bolaget planerar att använda pengarna till bland annat expansion utomlands och Michael Thunell väntas få en nyckelroll i det arbetet.

- I samband med de nya ägarna stärker vi upp teamet och Michael blir en nyckelrekrytering. Han har en stor kapacitet och en förmåga att arbeta både strategiskt och hands-on, säger Patrick Juthberg, grundare av Garantibil.

Garantibil grundades 2012 och har sitt huvudkontor i Stockholm.

Annons