Min Doktor ska växa med nytt riskkapital

Vårdtjänsten på nätet plockar in 55 miljoner kronor i en ny finansieringsrunda och ska nu skala upp verksamheten ytterligare.

Vi har tidigare skrivit om hur vårdtjänsterna på nätet tar allt mer mark. En av dessa är Malmöbaserade Min Doktor som grundades 2013 och som sedan starten lyckats knyta till sig flera samarbetsavtal med olika försäkringsbolag.

Senast i raden var Länsförsäkringar och man jobbar sedan tidigare även med Euro Accident och Skandia. Min Doktor ska nu ha över 50 procent av marknaden för privat sjukförsäkring.

Annons

– Försäkringsbolagen har varit viktiga för oss att komma dit vi är i dag men nu är det privatmarknaden som vi vill jobba med. Digital vård ska inte bara vara tillgänglig för vissa, säger Charlotta Tönsgård, Min Doktors operativa chef.

Vill revolutionera vårdflödet

Man har även lockat till sig finansiärer och i somras tog bolaget in 22 miljoner kronor från bland andra Filip Engelbert och Jonas Nordlander som grundat den ryska Blocket-kopian Avito. Nu är det dags igen när Min Doktor tar in ytterligare 55 miljoner kronor från bland andra riskkapitalbolaget EQT Ventures, rapporterar Di Digital.

– Nu får vi utrymme att göra allt det vi vill. Vårt mål är att vara en del av framtidens vårdsystem genom att revolutionera vårdflödet. Genom digitalisering av primärvården kan de som verkligen behöver träffa en doktor göra det. Problemet inom vården i dag är egentligen inte att det saknas resurser utan hur de används, säger Charlotta Tönsgård, till Di Digital.

Annons