Nu kan du E-handla i det sociala nätverket Pinterest

Pinterest har rullat ut sin köpknapp för Apple-användare i USA. Samtidigt passade man på att lansera ännu en shoppingfunktion.

I början av juni meddelade Pinterest att man inom några veckor skulle lansera sin nya köpknapp, nu är den här. Under gårdagen rullade det sociala nätverket ut vad man kallar för Buyable Pins för iPhone och iPad-användare i USA.

Precis som man nämnt tidigare gör knappen, som är blå, det möjligt för ”pinnare” att shoppa direkt i flödet. Med den nya funktionen kan köpare välja alternativ som storlek och färg direkt inuti appen utan att skickas vidare till e-handlarens egen sajt. Betalningen sker med kort eller med hjälp av Apple Pay.

Annons

2 miljoner produkter

Antalet produkter som går att köpa kommer successivt att öka under de kommande veckorna. Totalt ska det ska röra sig om cirka 2 miljoner produkter, som förutom den traditionella röda Pin-knappen, även kommer att prydas med en blå.

Buyable Pins var dock inte den enda shoppingfunktionen Pinterest lanserade igår. Samtidigt passade det sociala nätverket på att rulla ut en kategori som man kallar ”Shop our Picks”, där man samlat ett urval av handplockade favoriter som går att shoppa loss på.

Annons