Ny e-handel vill skingra dammet med unika krukor

Sa upp sig från jobbet för att följa sin passion.

Vackra krukor som står i ett hörn och samlar damm. Den bilden vill Hanna Hansson, som nu startat e-handeln Plantedli, förändra. Istället för att vara ett undanskymt föremål som spelar liten roll i inredningssammanhang, så vill hon bidra till att lyfta fram krukans betydelse i hemmet genom att sälja krukor som mer ska påminna om unika konstverk.

"Den personen var jag"

Hanna Hansson har arbetat som immaterialrättsjurist i tio år, men har en passion för växter. Däremot kände hon en frustration över att inte kunna hitta den kombination av växtinredning som hon ville och startade därför Plantedli.

Annons

- Trots att jag var intresserad av både inredning och växter så hade jag huset fullt av tråkiga - och vissa rent av fula - krukor, säger Hanna Hansson i ett pressmeddelande.

Men när hon började leta efter snyggare krukor, hittade hon mest samma typer av krukor i alla affärer.

- Någon borde göra något åt det här, tänkte jag, och efter ett tag insåg jag att den personen var jag. Så jag fick helt enkelt samla lite mod, säga upp mig från mitt trygga jobb och följa min passion genom att starta företaget som gör det enkelt för alla att hitta massor av snygga och unika krukor och vaser, säger Hanna Hansson i ett pressmeddelande.

Annons