Ny svensk app parar ihop hemmakockar med gäster

Nu lanseras AirDine, appen som fungerar som ett Airbnb för middagar.

Airbnb och dess onlinemarknadsplats för uthyrning och bokning av privat boende är det nog få som inte känner till idag. Företagsidén tar utgångspunkt i delningsekonomins principer, där privatpersoner står som både leverantör och kund.

Ett koncept som blir allt vanligare och nu lanseras en svensk app med samma upplägg, fast för hemmamiddagar. Istället för en sovplats erbjuder alltså Airdine möjligheten att boka en middag hemma hos någon man inte känner.

Annons

Tanken är också att man får chansen att lära känna andra människor som bokat in sig på samma middag. Något som förhoppningsvis ska ge upphov till spännande möten och diskussioner. 

Appen är framtagen av krogkoncernen Avenyfamiljen och har smygtestats i Göteborg sedan i höstas. Nu är man dock redo att gå live och appen finns att ladda ner både för iPhone och Android.

Internationell lansering att vänta

Till en början har man valt att inrikta sig på Stockholm, Göteborg och Malmö men det finns egentligen inga hinder om man som hemmakock vill arrangera en middag i andra städer.

Som hemmakock registrerar man sig med en beskrivning av sig själv och vad man bjuder på, när middagen äger rum, samt till vilket pris. Gäster måste även de registrera sig och kan sedan boka en plats, värden har dock möjlighet att välja ut vilka som får komma.

Betalningen sker i appen och det hela administreras av AirDine som för detta tar ut en avgift på varje middagsbokning som värden får betala. Efter middagen kan både värden och gästerna sätta betyg på varandra.

Till en början är det alltså Sverige som gäller men målet är att lansera appen internationellt senare i år, något som även gör det möjligt att boka in sig på middagar när man är ute och reser.

Sociala matappar verkar vara det nya svarta. Nyligen kunde vi berätta om den Uber-inspirerade tjänsten Svenska Kockar som gör det möjligt att hyra en professionell kock som lagar en gourmetmåltid i ditt kök medan du umgås med gästerna.

Annons
Annons