Nya rekordet: 338 miljoner på tre månader

Apotea ökade med 62 procent under årets första kvartal.

338 miljoner i omsättning under januari, februari och mars. Det är Apoteas facit efter första kvartalet, som för företaget även innebar en ökning på 62 procent från förra året då omsättningen för samma period landade på 209 miljoner kronor.

- 2017 har börjat bättre än vi hade hoppats på. Tillströmningen av nya kunder är god samtidigt som våra befintliga kunder handlar allt oftare. Vi är väl förberedda på en fortsatt tillväxt på den här höga nivån, säger Apoteas VD Pär Svärdson i ett pressmeddelande.

Annons
Annons

Över 100 miljoner tre månader i rad

Tidigare i år meddelade Apotea att företaget hade nått en omsättning på över 100 miljoner kronor i månaden. Nu står det klart att de nivåerna har nåtts tre månader i rad. Apotea omsatte nämligen 115, 105 och 118 miljoner i januari, februari respektive mars.

Utöver den ökade omsättningen kan Apotea i sitt pressmeddelande konstatera att resultatet “visar en tydlig förbättring”.

- Den här utvecklingen visar att vårt koncept ligger helt rätt i tiden. Blickar jag tillbaka så kan jag se att det har gått hisnande fort. Under en enda dag skickar vi nu ut lika många paket som vi gjorde under hela 2011, säger Pär Svärdson.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!