Just nu: Nytt rekord under världens största e-handelsfest

Under den första timmen shoppades det för 5 miljarder dollar på Alibabas sajter och efter 15 timmar rök förra årets försäljningsrekord.

Idag är dagen med stort D. I alla fall om man är en kinesisk e-handlare. Den Alibaba-grundade shoppingfesten Singles Day, som omsätter mer än Black Friday och Cyber Monday tillsammans.

Alibaba, som förra året sålde för 14,3 miljarder dollar på en enda dag, har gjort sitt bästa för att höja intresset och man verkar ha lyckats ganska bra. Under den första timmen spenderades det mer än 5 miljarder dollar på Alibabas marknadsplatser, vilket alltså ska innebära att rekordet har slagits även om valutakursen ändrats något sedan förra året.

Annons

Vid lunchtid ska den siffran ha ökat till 11,9 miljarder dollar och tre timmar senare rapporterar Alibaba att man passerat förra årets rekord mätt i yen. Vilket innebär att det har shoppats för 91,2 miljarder yen på Alibabas sajter, något som dock "endast" blir cirka 13,4 miljarder dollar med dagens valutakurs.

Försäljningen tar snart fart igen

Då ska man ha i åtanke att dagen är långt ifrån över. Försäljningen brukar avta något när folk faktiskt måste jobba lite också och när kineserna väl slutat jobbet kommer shoppingen troligtvis att ta fart igen.

Men det är inte bara Alibaba som hoppas tjäna en slant idag. Rekordmånga e-handlare väntas hoppa på det kinesiska singeltåget i år. Alibaba är dock ensamma om att avslöja sina försäljningssiffror i en strid ström under dagen.

Annons