Nytt samarbete med smarta skåp för e-handelsleveranser

Pressbyrån installerar skåp, som styrs helt genom en mobilapp, där man bland annat kan hämta ut eller returnera e-handelspaket.

Paketautomater är poppis på andra sidan sundet och håller sakta men säkert även på att sprida sig i Sverige. Nu lanserar företaget Instabox smarta skåp i en pilot med Pressbyrån.

Via skåpen, som styrs helt genom en mobilapp för iPhone och Android, kommer man bland annat kunna hämta ut eller returnera e-handelspaket. Tjänsten är helt gratis och fungerar för nästan alla e-handlare i hela världen.

Annons

Utöver gratistjänsterna för e-handelspaket kommer de registrerade användarna också att kunna förvara saker i skåpen så att någon annan kan hämta ut innehållet senare. Något som däremot kommer att kosta en liten slant.

– I grund och botten handlar nästan alla vardagsärenden om att överlämna något. Det ska hämtas ut paket, skickas glömda iPads mellan bonusföräldrar och handlas på Blocket. Vi startar med en väldigt enkel tjänst som vi siktar på att bygga ut över det närmaste året med fler tjänster för att underlätta i vardagen, säger Instabox VD, Alexis Priftis.

Bra lägen och öppettider

De första appstyrda skåpen kommer att tas i bruk i november på utvalda Pressbyrån-butiker i centrala Stockholm, bland annat på T-centralen, Mariatorget och Stureplan.

Att man valt just Pressbyrån som samarbetspartner beror bland annat på att butikerna har generösa öppettider och ligger på platser som man passerar i vardagen.

– Vårt serviceutbud utvecklas ständigt för att passa kundernas behov och för Pressbyrån är nya tjänster som kan underlätta i vardagen alltid intressant, säger Carl Åkerblad, produktchef på Reitan Convenience som driver Pressbyrån..

– Därför känns det väldigt spännande att göra det här pilottestet med Instabox och det ska bli kul att se hur våra kunder använder de smarta skåpen.

Annons