Outl1 dubblar lagret i resan förbi 100 miljoner

"Målet att bli en av de större e-handlarna i Sverige".

Nyligen kunde vi berätta om e-handelsföretaget Arc E-commerce, som driver nätbutiken Outl1.se. Företaget har haft en stark tillväxt de senaste åren och nådde i fjol en omsättning på 77 miljoner kronor. Siktet för i år är samtidigt inställt på hela 120 miljoner kronor och nästa är räknar man med att öka ännu mer:

- Vi når förhoppningsvis omsättningsmålet i år samtidigt som vi ökar lönsamheten. Just nu planerar vi för betydligt högre mål för 2019, sade Joacim Boivie, vd på Arc E-commerce, till Ehandel.se.

Annons

LÄS ÄVEN: E-handlare nådde 77 miljoner

För att kunna nå och hålla fast vid en omsättningsökning på över 50 procent så krävs det dock en ordentlig logistikmaskin i bakgrunden och nu meddelar Arc E-commerce att de dubblar sitt lager.

"Stora inköp och stora lagerytor"

Från att ha haft ett lager på 5 000 kvadratmeter så utökar e-handelsföretaget nu till 10 000 kvadratmeter lageryta. Utökningen ska bland annat möjliggöra en expansion med fler produktkategorier under 2018. Arc E-commerce ska även utöka sortimentet i flera befintliga kategorier, bland annat hem och trädgård.

- När vi lanserar en ny produktkategori, har vi som målsättning att inom ett år vara bland de 10 största e-handlarna i Sverige inom den. Det kräver stora inköp och stora lagerytor, säger Joacim Boivie.

Vi frågade Joacim Boivie om företaget hade några planer på automatisering men han förklarar då att företagets produkter ofta är stora och tunga och därmed svåra att automatisera. Men trots att det utökade lagret kanske inte bjuder på några coola funktioner så är planerna stora.

- Vi kommer att växa snabbt och har målet att bli en av de större e-handlarna i Sverige inom hemförbättring och trädgård, säger Joacim Boivie.

Annons