Paul Fischbein: ”Efter tolv år är det dags att göra något annat”

Ett av Nordens största e-handelsbolag förlorar nu sin ledare. Qliro Groups VD och koncernchef slutar på grund av personliga skäl.

Paul Fischbein inledde sin tid på Qliro Group i samband med att koncernen köpte vitvarubutiken Tretti, där han var VD. Sammanlagt har han nu arbetat, först med Tretti och sedan Qliro Group, i tolv år och varit VD och koncernchef för Qliro Group sedan 2011.

I dag slog nyheten ner att Paul Fischbein meddelat bolagets styrelse att han väljer att lämna sina uppdrag. Bakgrunden till beslutet är, med hans egna ord, "helt odramatisk".

Annons

- Det är en hyfsat lång tid och nu känner jag att det är dags att hitta nästa utmaning, säger han.

Vad kan det bli för något?

- Det vet jag inte än. Jag har tolv månaders uppsägningstid så jag kommer att vara kvar tills det finns en ersättare.

Har du fått något spännande erbjudande?

- Nej, det är inget sådant. Det här är ett beslut jag har tagit helt för min egen skull. Nu är jag helt fokuserad på att arbeta vidare ett tag till, och sen får vi se vad som händer i framtiden.

Kan det bli kortare tid än tolv månader om styrelsen hittar en ersättare innan dess?

- Kan, kan det ju. Det är upp till styrelsen. Min inställning är att vara kvar och fortsätta att arbeta som vanligt för att säkerställa att bolaget och min efterträdare får en bra situation när jag slutar.

"Det har varit en transformation"

Qliro group har de senaste åren gått från att bara syssla med traditionell e-handel till att även erbjuda betallösningar. Men enligt Paul Fischbein har hans beslut inget med den förändringen att göra.

Annons

- Tvärt om är jag ganska säker på att vi nu har byggt en stark plattform för företaget. Det är ett fantastiskt bra bolag. Det stämmer att det har varit en transformation sedan jag kom in och nu känner jag att det är ett bra tillfälle att gå vidare, säger han, och fortsätter:

- Jag trivs väldigt bra, men efter tolv år är det dags att göra någonting annat. Det här är ett beslut som är kopplat till mig privat. På ett sätt hade jag kunnat tänka mig att fortsätta, men jag känner att det är dags att ta steget, ladda om och gå vidare.

Annons