Qliro Groups koncernchef och VD Paul Fischbein slutar

Qliro Groups VD och koncernchef Paul Fischbein har meddelat bolagets styrelse att han lämnar sina uppdrag.

Den avgående VD:n har dock tolv månaders uppsägningstid och kommer att stanna kvar som VD och koncernchef tills dess att en efterträdare har utsetts.

- Paul Fischbein har varit starkt bidragande till Qliro Groups framgångsrika transformation och snabba tillväxt och under Pauls ledning har en stabil grund lagts för gruppens och dotterbolagens fortsatta utveckling. Jag har uppskattat att arbeta med Paul och på mina egna och styrelsens vägnar vill jag uttrycka en stor tacksamhet för vad Paul har gjort för gruppen och samtidigt passa på att önska honom lycka till i sin framtida karriär, kommenterar Lars-Johan Jarnheimer, styrelseordförande för Qliro Group.

Annons

Oklar framtid

Enligt Qliro Group kommer arbetet med att hitta en ny ledare inledas omedelbart. Det är ännu oklart vad Paul Fischbein ska syssla med när hans tid på Qliro Group är över. Han kom in i koncernen i samband med att den köpte Tretti.se, där han var VD. Paul Fischbein fick sin nuvarande roll 2011 i samband med att bolaget börsnoterades.

- Sedan noteringen har gruppen fördubblats i storlek till över 5 miljarder kronor i omsättning 2014, vi har byggt marknadsledande onlinebutiker i Norden, vi har köpt och sålt verksamheter samt nyligen också etablerat Qliro Financial Services. För mig har det varit en fantastisk resa som började för 12 år sedan när Tretti startades. Varje dag har varit spännande och jag kommer verkligen att sakna alla fantastiska människor inom gruppen men nu är det dags för mig att hitta nästa stora utmaning, kommenterar Paul Fischbein.

Läs även: Paul Fischbein: "Efter tolv år är det dags att göra något annat"

Annons