PayPal ska bredda sitt utbud med nytt uppköp

PayPal köper upp Xoom, en tjänst för internationella pengaöverföringar, för 890 miljoner dollar.

Den 17 juli är det dags att knoppa av PayPal från Ebay. I väntan på detta ser betalföretaget till att skaffa sig lite nya kompisar. PayPal har nämligen förvärvat den amerikanska betaltjänsten Xoom för 890 miljoner dollar.

Xoom är ledande inom internationella penningöverföringar och gör det möjligt för kunder i USA att skicka pengar till vänner och familj runt om i världen med hjälp av sina mobiltelefoner, surfplattor eller datorer.

Annons

Når en ny marknad

Xoom har idag närvaro i 37 länder, däribland USA, Mexiko, Indien, Filippinerna, Kina och Brasilien. Under årets första kvartal ska 1,3 miljoner kunder ha använt Xoom för att skicka pengar och för PayPal är detta ett sätt expandera sin verksamhet.

– Förvärvet av Xoom gör att PayPal kan erbjuda ett bredare utbud av tjänster till vår globala kundbas, öka kundernas engagemang och nå en viktig och växande angränsande marknad, säger Dan Schulman, PayPals vd och koncernchef.

Affären väntas vara klar under det fjärde kvartalet och Xoom är det andra betalföretaget som PayPal köpt upp de senaste åren. I september 2013 förvärvades Braintree för 800 miljoner dollar.

Annons