Personaljakten: Krav på topplön trots bristande kunskaper

Kodmyran letar efter en bra webbutvecklare - något som visat sig inte vara helt lätt.

Många e-handlare är nog bekanta med de utmaningar som kan uppstå när det är dags att leta efter ny personal. Antingen saknar personerna som söker rätt kvalifikationer, eller så kanske det är meningsskiljaktigheter om lön och andra villkor som kommer i vägen för en lyckad rekrytering.

"De duktiga har redan jobb"

En som just nu är mitt uppe i rekryterandets möjligheter och svårigheter är Katrin Lundgren, VD på Kodmyran. Hon är på jakt efter en webbutvecklare, som behöver ha goda programmeringskunskaper för att komma på fråga för tjänsten. Hittills har letandet gått sådär, och Katrin Lundgren menar att det i Sundsvall, där Kodmyran AB håller till, är knivskarp konkurrens om de duktiga utvecklarna.

Annons

- Ofta är det så att de duktiga redan har jobb, och att då locka dem blir väldigt dyrt då många av dem hoppat mellan de statliga verken och konsultbyråerna under ett antal år bara för att få upp sina lönenivåer. Och att hitta nyutexaminerade som är duktiga är svårt. Sedan vill vi egentligen helst ha utvecklare med lite erfarenhet i bagaget, då vi inte riktigt har den tiden och organisationen som krävs för att lära upp någon, skriver hon i ett mail till Ehandel.se.

Katrin Lundgren menar att rätt attityd och kunnande är viktigare för henne än vad personen ifråga har för formell utbildning.

- Jag har rätt höga krav. Dels på kompetens och kunskap men även på att de ska passa in i vårt lilla gäng, tycka om att jobba i mindre företag, gilla att jobba i högt tempo i en värld som ständigt förändras, och göra sitt allra bästa för våra kunder i alla lägen, förklarar hon.

Öppna nytt kontor inte aktuellt

Den hittills ganska fruktlösa jakten har resulterat i ett antal inlägg på Twitter, där Katrin Lundgren bland annat låter meddela att hon inte planerar att öppna ett lokalkontor i Stockholm enkom för den sökandes skull, och att hon inte tänker välja ut någon baserat på dennes kön.

- Det mest tokiga jag fått in är faktiskt en ansökan från en kvinna som lite förklätt i sitt ansökningsbrev tyckte att vi skulle anställa henne eftersom hon var kvinna i ett mansdominerat yrke. I övrigt nyutexaminerad från folkuniversitetet med några HTML och Javascriptkurser.

Vill ha lön som en börs-VD

Det är inte heller ovanligt att den sökande felaktigt har utgått från att Kodmyran finns i Stockholm, eller att man trots bristande erfarenhet - man kanske har "gjort en hemsida i WordPress till brorsans företag", som Katrin Lundgren uttrycker det - har tänkt sig en ganska rejäl lön.

- Jag vet att det är brist på utvecklare över hela Sverige, så jag vet att lönenivåerna ligger högt och jag förstår att man då försöker få ut en så hög lön som möjligt. Men med krav på mer än vad en börs-VD har i månadslön i ansökan och bara ett par tre år i yrket, då är inte jag intresserad. Och då känns det som att det är dags att fundera över om det är rimligt, och kanske på om man som utvecklare överskattar sin betydelse lite.

Trots de inledande svårigheterna är Katrin Lundgren dock övertygad om att Kodmyrans nya webbutvecklare kommer att dyka upp tids nog.

Annons

- Jag garanterar att han eller hon finns där ute någonstans och vi kommer att hitta den personen framöver, det är jag säker på. Vi har inte bråttom. Rätt person är viktigare än att bara ta någon snabbt.

Annons