PostNord levererar hem i samarbete med Urb-it

PostNord lanserar vad som ska vara en helt ny leveransform: Hemleverans från postombud.

Nyheterna om hemleveranser har duggat tätt den senaste tiden. Igår kunde vi berätta att Lekmer börjar med hemleveranser på kvällen och senare samma dag stod det klart att Matsmart under sommaren ska leverera till bland annat campingplatser och segelbåtar i sommar.

"Handlar om att ge större valfrihet"

Nu ger sig PostNord in i spelet om hemleveranserna men i logistrikleverantörens fall handlar det inte om att frakta varan från e-handlaren direkt till kunden. Istället lanserar bolaget vad som ska vara en helt ny leveransform, nämligen hemleverans från ombud.

Annons
Annons

När kunden får ett aviserings-sms om att det beställda paketet finns att hämta hos ett ombud i närheten, kan han eller hon beställa hemleverans med Urb-it genom att klicka på en länk i meddelandet. Konsumenten får betala 129 kronor för tjänsten men kan då välja både leveranstid och leveransadress.

- Samarbetet med Urb-it är ännu en av de piloter vi genomför för att se vilka former av bekväma, snabba och precisa leveranser som konsumenterna efterfrågar. Det här handlar om att ge e-handelskonsumenterna en ännu större valfrihet, säger Staffan Persson, affärsutvecklare inom PostNord.

Fem ombud ingår

Piloten gäller enbart PostNords tjänst Mypack och beräknas pågå hela sommaren. Leveranserna med Urb-it sker till fots, med cykel eller genom att leverantören åker tunnelbana.

- Urb-it är banbrytande bekvämt och helt på kundens villkor. Överlämningen kan antingen ske en förbestämd tid som passar dig, eller så snabbt som möjligt. Vi är mycket glada över denna pilot där vi integrerat oss med PostNords logistiknätverk i syfte att underlätta vardagen för den stressade urbane konsumenten, säger Mats Forsberg, VD på Urb-it.

Det är endast fem av PostNords ombud som ingår i pilottestet. De ligger alla i centrala Stockholm.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!