Prestaworks lanserar Prestashopmodul till Fyndiq

Allt fler e-handelsleverantörer satsar på integrationer som ska förenkla säljandet i olika merförsäljningskanaler. Prestaworks är nästa man till rakning och deras Prestashopkunder kan nu lägga upp produkter på Fyndiq med några få knapptryck.

Att e-handelsplattformar lanserar kopplingar mot merförsäljningskanaler verkar vara det nya svarta. E37 och Jetshop, med hjälp av tjänsten Keycrunch, har integrerat sina e-handelssystem mot CDON Marketplace, något som även Kodmyran gjort.

Den sistnämnda har tillsammans med Askås och Wikinggruppen även lanserat officiella kopplingar till Fyndiq. Nu hoppar e-handelsleverantören Prestaworks på tåget.

Annons

– Det är otroligt många som efterfrågat en koppling till Fyndiq och därför har vi jobbat hårt med att få till den. Vi vill erbjuda en heltäckande lösning där inte bara försäljningen utan även användarvänligheten står i fokus och därför är vi väldigt glada att den nu är på plats, säger Joel Bahar, vd på Prestaworks.

Sömlösa flöden

Integrationen gäller för PrestaShop version 1.5 och 1.6 och täcker alla de delar som Fyndiq erbjuder via sitt öppna API. Den hämtas inledningsvis via Prestaworks.se, men kommer sedan även finnas tillgänglig på Prestashops community.

Modulen mot innebär bland annat att det finns statistikdata för att få en överblick om hur mycket Fyndiq som kanal ger i form av försäljning. Det går även att ändra titeln på en produkt, bestämma vilken typ av produktbeskrivning som ska skickas med, reglera priser och applicera procentuell rabatt för samtliga produkter innan export till Fyndiq.

Kopplingen gör att alla flöden med Fyndiq går helt sömlöst utan manuella handpåläggningar. Det medför att handlare själva kan bestämma vad de önskar exportera och framförallt hur de önskar hantera ordrarna som inkommer från Fyndiq. De kan nämligen välja att läsa hem beställningar från Fyndiq per automatik och på så vis få en fullständig brygga för lagersynkronisering.

– Det är jättekul att Prestaworks har arbetat fram en så pass effektiv integration till vårt API. Jag tror att många handlare som använder Prestashop kommer uppskatta den höga kvalitet denna koppling håller och därigenom öka försäljningen via oss som merförsäljningskanal, säger Fredrik Norberg, marknadschef på Fyndiq.



Källa: Press

Annons