Recept för barn när Bakboxen satsar på ny målgrupp

Bakboxen gör en junior-version i begränsad upplaga.

Sedan prenumerationstjänsten Bakboxen lanserades i oktober har omkring tusen personer anslutit sig till tjänsten som skickar hem köksredskap, ingredienser och recept till den bakningsintresserade. Sedan dess har tjänsten ingått ett samarbete med Hela Sverige Bakar-vinnaren Caroline Ahlqvist, och nu har det blivit dags att bredda boxen till en helt ny målgrupp, nämligen barn.

Vill låta barnen stå i centrum

Det nya konceptet Bakboxen Junior lanseras med hjälp av en tävling på Instagram där barn kan lägga upp sina bästa recept. Vinnaren avslöjas den 11 juli, och när den första barnanpassade bakboxen skickas ut i början av hösten ska den bygga på vinnarens recept.

Annons

- Vi har många barn och ungdomar som idag hör av sig till Bakboxen och vill visa sina bakverk, och vi vet att Bakboxen står på mångas önskelistor. Därför tycker vi att det är dags att låta barnen stå i centrum och ta fram det de menar och önskar vara den perfekta Bakboxen, säger Jakob Twedmark, VD för Crate Inventors som står bakom Bakboxen.

Bakboxen Junior kommer i första hand att ges ut som en engångsbox, som finns tillgänglig under en begränsad tid och i en begränsad upplaga. Men blir tilltaget populärt är det inte omöjligt att barnboxarna får en fortsättning.

- Vi tycker att limiterade utgåvor känns spännande, och vi tror att Bakboxen Junior passar perfekt för ett sådant upplägg. Om efterfrågan blir mycket större än så, ja då får vi se om Bakboxen Junior får gästspela fler gånger, det får vi låta barnen avgöra, avslutar Jakob Twedmark.

 

Annons