Apoteksgruppen kliver ut på nätet med ny E-handel

Nu lanserar Apoteksgruppen sin nya e-handel med fokus på receptbelagda läkemedel.

De svenska apoteken på nätet blir allt fler. Apoteket AB och Apotek Hjärtat har sedan tidigare lanserat sina nätbutiker och den renodlade nätaktören Apotea har prisats för sin e-handel vid ett flertal tillfällen.

Nu tar även Apoteksgruppen, som består av 166 apotek, klivet ut på nätet med sin nya e-handelslösning. Inledningsvis går det bara att köpa receptbelagda läkemedel på sajten, något som kräver E-legitimation eller Bank-ID, men under året ska det kompletteras med receptfritt och egenvård

Annons

– Den nya e-handeln stärker vår lokala närvaro i hela landet. Den underlättar för våra kunder som, oberoende av var de bor, kan välja att få medicinerna hemskickade eller hämta ut dem på något av våra apotek, säger Maria Mårfält, kommunikationschef på Apoteksgruppen.

Central logistik

Precis som man flaggat för tidigare kommer apoteket på Hötorget i Stockholm inledningsvis att hantera samtliga försändelser, men tanken är att alla enskilda apotek ska kunna bli certifierade e-handlare och därmed sköta expediering och utlämning själva.

– E-handeln för läkemedel har inte riktigt tagit fart men med vår lösning gör vi det enkelt och tryggt. Det innebär större flexibilitet för kunderna och möjlighet för oss att erbjuda ännu bättre service, även när våra fysiska butiker inte är öppna, säger Maria Mårfält.

 

Annons