Redo för säljtopp: ”Siktar på största rean någonsin”

För de här e-handlarna innebär bokrean en av årets bästa säsonger.

I morgon går startskottet för årets bokrea och flera e-handlare har bemannat ordentligt inom både kundtjänst och logistik för att vara beredda när kunderna kastar sig på köpknappen för att få de bästa bokpriserna.

"En riktig höjdpunkt"

Hos Adlibris har dock köpfesten redan smygstartats eftersom kunderna har kunnat förbeställa böcker sedan ungefär två veckor tillbaka. De som har valt att vara ute i god tid ska få sina böcker levererade i morgon, så ett stort antal paket har redan skickats iväg, berättar Adlibris Sverigechef Isabel Rodrigo för Ehandel.se.

Annons

- Men den stora försäljningspeaken blir i morgon och de kommande dagarna, säger hon.

Isabel Rodrigo vill inte kommentera hur mycket Adlibris väntar sig att sälja för under bokrean, men menar att det är en viktig försäljningsperiod för företaget.

- Det är ju en köpfest och en riktig höjdpunkt för alla bokälskare. Vår förhoppning är att alla ska hitta något de tycker om till ett bra pris.

En av årets största kampanjer

I Adlibris reasortiment ingår 8 000 titlar, men e-handlaren försöker bland annat lyfta fram böcker som de säljer exklusivt och digitala böcker som e-böcker och ljudböcker. Om hon ska välja ut en bok hon tror går extra bra på rean i år sätter Isabel Rodrigo sina kort på Food Pharmacy av Mia Clase och Lina Nertby Aurell.

- Den har legat etta på topplistan i en tid nu och jag tror att den kommer att sälja bra under hela rean, säger Isabel Rodrigo.

Även hos Bokus och systerföretaget Akademibokhandeln, som i höstas började med e-handel, väntas bokrean bidra till en rejäl del av årets försäljning.

Enligt Patrik Övreby, som är kategorichef för böcker på de båda bolagen, utgör bokrean tillsammans med kursstarten, Black Friday och julen de fyra största kampanjhögtiderna hos Bokus.

- Det är verkligen en riktig fest och en unik möjlighet för oss att sprida läsglädje, säger han.

Annons

"Båda varumärkena har unika erbjudanden" 

Bokus har erbjudit förhandsbeställningar från det 5 000 titlar stora reasortimentet i ungefär två veckor redan, men Akademibokhandelns reaupplägg på nätet ser lite annorlunda ut. Där får läsaren tillgång till samma sortiment som i Akademibokhandelns fysiska butiker och rean börjar inte förrän den 22 februari klockan 07.00, precis som i butikerna.

Men då är e-handelserbjudandet som sådant egentligen lite bättre hos Bokus?

- Det beror på hur man ser det. Båda varumärkena har unika erbjudanden och unika priser.

Patrik Övreby pekar ut Elena Ferrantes böcker “Min fantastiska väninna” och “Hennes nya namn”, samt Karin Bojs fackbok “Min europeiska familj” som troliga storsäljare under årets rea.

Är bokrean fortfarande lika stor som den har varit en gång i tiden?

- Ja, i allra högsta grad. Vi räknar med att årets bokrea blir den största någonsin på Bokus, säger Patrik Övreby.

Annons