Returnado går in i Frankrike – får draghjälp av retailjätte

Räknar med att behöva dubbla personalstyrkan.

Den svenska returtjänsten Returnado, som vill hjälpa e-handlarna att automatisera returprocessen, expanderar till Frankrike. För exakt ett år sedan kunde vi berätta att tjänsten fått en stor kund i Norge, och nu står alltså nästa land på tur.

LÄS ÄVEN: Svenska returtjänsten får över tusen nya användare i Norge

Annons

För att lyckas får företaget draghjälp av den franska retail-jätten Galeries Lafayette, som uppges ha en årlig omsättning på motsvarande 40 miljarder kronor. Även tech-centret Plug and Play ska ha deklarerat att de står till tjänst.

Blir del av accelerator

Hjälpen ska bland annat bestå i att Returnado blivit inbjudna att ingå i Galeries Lafayette och Plug and Plays gemensamma e-handelsaccelerator, som har sin bas i Paris. Returnado ska vara den enda nordiska startupen i gänget och ska nu ha fått möjlighet att jobba med märken som Lacoste, GANT, C&A och La Redoute.

- Hela teamet har arbetat stenhårt under de senaste sex månaderna för att att släppa vår enterprise-produkt och möta efterfrågan från större handlare. Det känns fantastiskt att satsningen börjar ge resultat, och att vi som en relativt nystartad aktör får chansen att jobba med några av Europas starkaste varumärken. Vi räknar med att behöva dubbla vår personalstyrka den närmaste tiden för att stötta expansionen och släppa på e-handlarna som står på kö - säger Returnados grundare och vd Haider Abdo i ett pressmeddelande

"Säkra på att de kommer vara till stor hjälp"

Och inom acceleratorn är man nöjda med att ha Returnado med i gänget.

- Vi är glada att ha Returnado ombord som en del av vår accelerator och är säkra på att de kommer att vara till stor hjälp för handlarna med deras nyckelproblem; returhantering och brist på omkonvertering, säger Pieter Lammens, Director på Lafayette Plug and Play.

Annons