RoyalDesign flyttar sitt centrallager till Orrefors

Nätbutiken RoyalDesign har vuxit ur sitt lager i Kalmar. Därför flyttar man snart in i det gamla glasbruket i Orrefors. Förutom ett nytt centrallager för Kalmarföretaget innebär flytten även nya arbetstillfällen i glasriket.

RoyalDesign som säljer porslin och inredning både på nätet, och i butik i Stockholm, har vuxit ur sitt lager i Kalmar. Därför har man nu tecknat ett nytt hyresavtal med Orrefors Kosta Boda. Där kommer företagets nya storlager snart att flytta in i det gamla glasbruket.

I dag har RoyalDesign 140 varumärken och cirka 60 000 artiklar i lager, men i och med flytten finns nu möjligheter att expandera. I ett första skede handlar det om 6 000 kvadratmeter lageryta som tas i anspråk, men totalt finns finns det cirka 18 000 kvadratmeter som är möjliga att hyra.

Annons

Lagerflytten till Orrefors kommer att ske i mitten av oktober, och redan i slutet av samma månad planerar man att skicka ut de första varorna från det nya centrallagret.

– Vi har faktiskt haft en ganska anmärkningsvärd tillväxtökning sedan starten 1999. I det verksamhetsår som just inletts räknar vi med en omsättning på omkring 240 miljoner kronor, men ambitionen är att om fem år nå omsättningen en miljard. I takt med det behöver vi förstås mer personal, i alla led, säger delägaren Hans Bengtsson.

Tillväxt inte längre ett problem

RoyalDesign som redan tidigare berättat om sin målsättning att bli ett miljardföretag säljer i dag på tio marknader och har närmare 50 anställda. Den årliga tillväxten ligger på 55 procent och fram till nu har den snabba tillväxttakten varit ett problem.

De har nämligen regelbundet tvingats flytta till större lagerlokaler. Men med det nya avtalet med Orrefors Kosta Boda är det inte längre ett bekymmer.

– Lokalytorna är flera gånger större än de vi nu lämnar. Om våra 6 000 kvadratmeter i Orrefors inte räcker till så finns det förutsättningar att utöka ytterligare. Det här innebär att vi kan lägga allt fokus på att öka omsättningen, säger delägaren Andreas Ekberg.

Och för att klara sin målsättning kommer man även att behöva nyanställa, särskilt inför julhandeln. Då räknar man med att mellan 80 och 90 personer kommer att jobba i centrallagret. Och man räknar även med att anställa mellan tio och tjugo personer varje år.

Man har också planer på att ha viss försäljning i Orrefors för att ta tillvara på turistförsäljningen. Huvudkontoret kommer dock att finnas kvar i Kalmar.

Annons

Källor: SMP, SR

Annons