Ryska E-handelsjätten närmar sig börsnotering

Den ryska e-handelsjätten Ulmart bekräftar planerna på en börsintroduktion under 2016 och planerar att sälja en del av bolaget redan i slutet av året.

Som vi rapporterade tidigare i år siktar det ryska e-handelsföretaget Ulmart på en börsnotering under 2016. Något man själva bekräftat och under våren har multikanalhandlaren intensifierat arbetet inför vad som komma skall.

Bland annat har JPMorgan och UBS utsetts för att förberedda noteringen på London Stock Exchange som väntas ske till våren. Då ämnar Ulmart att sälja 15 procent av aktierna men redan innan dess överväger man att sälja 10 procent av bolaget till privata investerare.

Annons

Ingen kinesisk köpare

Enligt Ulmarts styrelseordförande Dmitry Kostygin, som äger 30 procent av aktierna i bolaget, har tio investerare visat ett seriöst intresse, och ytterligare ett hundratal ska vara redo att ge sig in i leken.

Bland de mest seriösa intressenterna finns Tiger Global Management och Naspers. Det förs även diskussioner med JD.com, den kinesiska e-handelsjätten som nyligen tog klivet in i Ryssland. En källa med insyn i ärendet tror dock inte att det blir någon affär med JD.com då parterna har helt olika syn på villkoren för en potentiell transaktion.

 

Källa: EWDN

Annons