Sainsbury’s smyglanserar Prime Now-kopia i London

Den brittiska livsmedelsjätten inspireras av Amazon och testar matleveranser inom en timme till kunder i närheten av London.

Amazons tjänst för snabba leveranser, Prime Now, har nått stora framgångar i framför allt USA och Storbritannien. Nu tar livsmedelsjätten Sainsbury's upp kampen med e-handlaren om de brittiska matkunderna.

Med Sainsburys nya tjänst Chop Chop kan kunderna beställa i en app och sen få varorna hemkörda inom en timme till priset £4,99. Tjänsten testas inledningsvis i området Wandsworth i södra London, rapporterar Reuters. Kunderna kan beställa upp till tjugo varor åt gången och måste bo inom tre kilometer från Sainsbury's affär i Wandsworth för att komma på fråga för de snabba hemleveranserna.

Annons

Butiksnät ska underlätta expansion

Sainsbury's är en av Storbritanniens största livsmedelskedjor och har ett butiksnät som sträcker sig över hela landet. Något som företaget själv menar lämpar sig bra för en eventuell expansion av Chop Chop.

Amazon lanserade Prime Now i London för ungefär ett år sedan och nu ska tjänsten vara tillgänglig för 30 procent av Storbritanniens befolkning. De kan via Prime Now ta del av över 15 000 produkter, inklusive en hel del färska matvaror, och få varorna levererade inom en timme för £6,99. Om det räcker att de är framme inom två timmar är leveransen däremot gratis för medlemmar.

Annons