Shopping med kameran när Pinterest e-handelssatsar

Den digitala anslagstavlan, som har drygt 100 miljoner användare, rullar ut sin köpknapp på webben och lanserar en virtuell kundvagn.

Under förra sommaren rullade Pinterest ut sin köpknapp, Buyable Pins, för iPhone och iPad-användare i USA. En satsning som senare utökades med e-handelsplattformarna Bigcommerce, IBM Commerce och Magento.

Nu meddelar den digitala anslagstavlan att man lanserat ytterligare några funktioner som ska underlätta shoppingen på Pinterest. Bland annat har man tagit fram en virtuell kundvagn som följer användarna runt på den sociala plattformen, både på nätet och i appen.

Annons

– När du är redo att checka ut, kommer allt som du har lagt till i kundvagnen att finnas där, säger Pinterest produktchef, Tim Weingarten.

Söka med hjälp av kameran

Utöver kundvagnen, som är tillgänglig på nätet och för Android samt inom kort iOS, har Pinterest även expanderat sin köpknapp till nätet. Buyable Pins har tidigare bara varit tillgänglig på mobila enheter men nu finns den även på webben.

– Studier visar att 84 procent av de som handlar från sina telefoner även handlar på sina bärbara datorer. Det är därför vi gör buyable Pins tillgängliga på webben, säger Tim Weingarten.

Utöver det jobbar Pinterest på en funktion som ska göra det möjligt att söka efter saker på det sociala nätverket genom att använda sig av telefonens kamera.

– Snart kommer du att kunna ta en bild av ett objekt i den verkliga världen och få relaterade rekommendationer på Pinterest, säger Tim Weingarten.

Annons