Ska sälja kläder till seniorer – öppnar ny e-handel

Det nya klädmärket Ankar Senior säljs uteslutande på nätet.

Det nya märket Ankar Senior tar fram, tillverkar och säljer kläder som är helt och hållet anpassade för den äldre generationen. Det kan till exempel handla om plagg i extra mjuka tyger eller om skjortor som är lättare att knäppa. Den speciellt framtagna klädkollektionen säljs nu i den nyöppnade e-handeln som också bär märkets namn. 

- När du blir äldre tenderar kroppen att förändras i storlek och form. Ankar erbjuder kläder som är skapade för bästa passform, gjorda i lätta och samtidigt varma material som är lättvårdade och lätta att tvätta. Tack vare försäljning online är vi lättillgängliga för alla, skriver företaget på sin hemsida.

Annons

Har jobbat i Paris och New York

Enligt en artikel i Dagens Analys har Ankar Seniors grundare Niklas Ankar tidigare varit chefsdesigner för modemärket Gant, samt arbetat inom modebranschen i New York, Paris och Barcelona.

I början av förra året ska han och hans fru Ann Lindqwister Ankar ha upptäckt ett hål i marknaden, i samband med att de var på jakt efter nya kläder till Anns pappa som bodde på ett äldreboende. Då fick Niklas Ankar idén - han skulle ta fram klassiskt mode för seniorer som inte alltid kan gå ut och shoppa själva.

- Jag har sett med egna ögon vad kläder kan göra för självkänslan och självförtroendet – det är fantastiskt och det är en stor del av vad Ankar Senior står för, säger han till Dagens Analys.

Vill se föräldrar "åldras med värdighet"

E-handeln Ankar Senior vänder sig egentligen lika mycket till seniorernas anhöriga, som till seniorerna själva. Meningen är att man som son eller dotter till en äldre person ska kunna hjälpa till med beställningen och företaget lovar snabb leverans “oavsett var du eller dina föräldrar bor”.

- Vi vill alla att våra föräldrar ska se eleganta ut och att de ska åldras med värdighet. Och därför kan Ankar förenkla livet för dig och dina föräldrar – så att du kan spendera mer tid med dina föräldrar istället för att ägna tiden åt att leta plagg som knappt tidigare varit möjliga att finna på marknaden.

E-handeln Ankarsenior.se öppnade för beställningar den 6 juli.

Annons